home MAN

contact

bestel

weblog feminisering

 

    eerste pagina MAN

    maria goos over MAN

    de lezers over MAN

    muzieklijst MAN

    over de schrijver

    michael in de media

    eerste boek-cv in nederland

    info voor de boekhandel

    scčne uit het boek verfilmd

    de foto's: 4/9 en 7/11

    dank aan allen

 

 

EERSTE BOEK-CV IN NEDERLAND

MAN is het eerste boek in Nederland dat uitgegeven wordt via een zogenaamde Commanditaire Vennootschap (CV). Dit betekent dat de auteur met succes op zoek gegaan is naar investeerders die vooraf in het project van deze roman, de CV de Strijd der Sexen, wilden investeren in ruil voor een aandeel in de geprognotiseerde winst. De auteur heeft voor deze constructie gekozen omdat het hem financieel in staat stelt om zijn debuutroman volgens zijn eigen visie, onafhankelijk en professioneel uit te brengen. Het idee is overgenomen van de filmwereld waar sinds 2000 via een aantal publieksfilms succesvol zijn uitgebracht via deze constructie.
Nederland is sinds de VOC bekend met CV’s voor schepen, sinds 2000 bestaan er CV’s voor speelfilms en nu is er dan de eerste boek-CV. Michael van Eekeren hoopt dat andere auteurs zijn voorbeeld na een geslaagde introductie zullen volgen.

C.V. 'de Strijd der Sexen' is gevestigd in Amsterdam en handelt onder de naam Uitgeverij Maximus.Uitgeverij Maximus

Wat is een commanditaire vennootschap?

De commanditaire vennootschap is volgens het handelsrecht net als de maatschap en de VOF een ‘contractuele verbintenis’ en niet zoals de BV en NV een rechtspersoon. De C.V. is een vennootschap bij wijze van geldschieting (‘en commandite’) en kent twee soorten vennoten.
1) de beherende vennoten: brengen een product, geld en/of arbeid in, voeren het openbare beheer in de zin van feitelijke en rechtshandelingen en zijn in die zin ook persoonlijk aansprakelijk als bestuurder.
2) de commanditaire vennoten brengen alleen kapitaal in en hebben geen externe beheersbevoegdheid, en zijn in die zin voor niet meer aansprakelijk dan hun inleg. De commanditaire vennoot is persoonsgebonden, is medegerechtigd en heeft recht op een winstaandeel. Als een commanditaire vennoot zich toch openlijk met de beheersbevoegdheid bemoeit, verliest hij zijn beperkte aansprakelijkheid voor de inleg en kan hij voor de hele onderneming aansprakelijk gehouden worden.


 

gesponsorde link:

Condomerie Amsterdam:
de leukste speciaalzaak van Europa, opgericht door bijzondere mensen die in de jaren tachtig iets aan het Aids-vraagstuk wilden doen.

© 2006-2008 Michael van Eekeren, all rights reserved