home MAN

contact

bestel

weblog feminisering

 

    eerste pagina MAN

    maria goos over MAN

    de lezers over MAN

    muzieklijst MAN

    over de schrijver

    michael in de media

    eerste boek-cv in nederland

    info voor de boekhandel

    scène uit het boek verfilmd

    de foto's: 4/9 en 7/11

    dank aan allen

 

 

SCÈNE UIT HET BOEK MAN VERFILMD

Klik op een van onderstaande logo's om de scène Hotel Winston te bekijken. Een breedbandverbinding is vereist.

klik hier om de film in Quicktime te bekijken12 MB Quicktime bestand

de film
HOTEL WINSTON


credits:
Gina – Esther Verkaaik
Michael – Rob Visje
Lezer – Michael van Eekeren

Productie en regie - Marina van der Heiden
Camera - René van der Eijk
Editor, script supervisor en geluid - Huib Lirb, Dutch Indies
Visagie - Nienke Algra
Productie-assistenten - Feliz Coll en Sophie Lirb

Gebaseerd op de scene ‘Hotel Winston’ uit de roman MAN
Met dank aan Dutch Indies (Huib Lirb), The Workstation (John Twigt), Hotel Winston en Ali

Weekboek film: een korte speelfilm in drie dagen
Van de vele inspirerende ontmoetingen en samenwerkingen op weg naar de publicatie van mijn roman, was de verfilming van de openingsscène van het hoofdstuk ‘Hotel Winston’ een van de hoogtepunten. Het idee om een scène uit het boek te verfilmen was er al langer, maar vijf dagen voor de presentatie van MAN op 7 november was er nog niets georganiseerd. Ik had hierover alleen gesproken met Marina van der Heiden, een fantastische producente (‘ik vind het leuk om mensen bij elkaar te brengen’) die me al eerder had bijgestaan bij de presentatie van de CV de Strijd der Sexen/ Uitgeverij Maximus op 4 september tijdens Vers voor de Pers.

Op donderdag 2 november ging zij bellen op zoek naar mensen die bereid waren om dat zelfde weekend nog aan de slag te gaan. Er was niets, nog niet eens een tekst. Vrijdag 3 november werd ik gebeld door de actrice Esther Verkaaik: ‘Ben jij die MAN die het onmogelijke wil? Alles op het laatste moment? Ik hou er wel van om gewoon iets te doen, zonder er al te lang over na te denken. Ik doe het.’ Op dezelfde manier regelde Marina Rob Visje voor de rol van Michael en cameraman René van der Eijk die bereid was om op zijn enige vrije dag aan dit project mee te doen.
Via oud-collega John Twigt (The Workstation) van de omroep, een regisseur waar ik verschillende projecten mee heb gedaan, vond ik Huib Lirb (Dutch Indies) bereid om zijn complete set professionele apparatuur beschikbaar te stellen, het geluid te doen op de set en erna alles te monteren.

Op vrijdag 3 november om 16.00 uur kreeg ik een kort geding (dat diende op maandag 11 uur, lekker zo vlak voor het weekend, onze wederzijdse advocaten zijn het hele weekend bezig geweest om tot een schikking te komen) aan mijn broek van de advocaat van Rita Reijs, maar dat heeft niet kunnen verhinderen dat we zondagochtend toch gewoon aan het werk zijn gegaan in een uitzonderlijke flow van creativiteit, zonder één seconde te repeteren. Hoewel wij elkaar lang niet allemaal kenden, zeker niet professioneel, werkten we gedreven en geïnspireerd samen, zonder dat er ook maar één ego in de weg zat (ook niet die van mij!). Gezamenlijk vonden we de oplossingen voor de problemen die al werkend opkwamen en we maakten een korte film, een scène die een kop en een staart heeft en die een mooie visualisatie van een scene uit het boek is. Om een uur of negen waren we klaar met de opnamen.
Maandag 6 en dinsdag 7 november is Huib als een bezetene bezig geweest om de scene te monteren, van muziek en van een voice over te voorzien. De DVD kwam net op tijd, om half vijf, een half uur voor aanvang van de kinky kick off party in Club Winston aan en na wat kunst en vliegwerk hebben we daar ook de wereldpremière kunnen aanschouwen.

Ik denk dat deze productie in het Guiness Book of Creative Records kan en in ieder geval denk ik dat Theo van Gogh, die ook erg hield van razendsnel maken van films, hier wel tevreden mee zou zijn geweest. Voor mij was zondag 5 november 2006 een hele bijzondere dag omdat ik ineens, temidden van alle zakelijke en organisatorische beslommeringen, onverwacht in een collectief creatief proces zat.


 

gesponsorde link:

Condomerie Amsterdam:
de leukste speciaalzaak van Europa, opgericht door bijzondere mensen die in de jaren tachtig iets aan het Aids-vraagstuk wilden doen.

© 2006-2008 Michael van Eekeren, all rights reserved