home MAN

contact

bestel

weblog feminisering

 

    eerste pagina MAN

    maria goos over MAN

    de lezers over MAN

    muzieklijst MAN

    over de schrijver

    michael in de media

    eerste boek-cv in nederland

    info voor de boekhandel

    scène uit het boek verfilmd

    de foto's: 4/9 en 7/11

    dank aan allen

 

 

MARIA GOOS
over mijn boek

Vorig jaar vroeg ik aan Maria Goos of ze een deel van mijn manuscript wilde lezen omdat ik haar verhalen (toneelstukken en scenario’s voor tv-series en films) bewonder vanwege de combinatie van toegankelijkheid, eigentijdsheid en diepgang. Naast opbouwende kritiek, was ze vooral enthousiast. Ik was heel blij met haar reactie omdat ik het manuscript, dat toen nog niet af was, nog aan niemand buiten de eigen kring had laten lezen. Op dat moment was haar positieve reactie zeer welkom. Ik ken Maria Goos van Het Schrijfpaleis van het Netwerk Scenario Schrijvers.

Ze schreef mij het volgende:

“Als ik lees, kan ik mijn aandacht er vaak niet bijhouden. Ik vind veel boeken geconstrueerd, ijdel en vooral erg saai. MAN vond ik fascinerend en ik heb het moeiteloos in één ruk uitgelezen. Je bent blijkbaar een uitzonderlijk goed observator en je kan ook heel erg goed de binnenwereld van Michael vormgeven. Ik mag die man wel. Ik accepteer hem als hoofdfiguur in een roman. Ik wil meer van hem weten. Ik vertrouw zijn binnenwereld, het is iemand die misschien sociaal gemankeerd door het leven gaat maar wel een oprecht contact heeft met zichzelf. Hij weet wat ie voelt en waarom hij dat voelt. Hij is dus een goed observator van zichzelf. De setting vind ik ook leuk; Amsterdam hier en nu. MANNEN onder elkaar, met bijbehorende domheid en dan wordt het ineens spannend op de wallen. Ik geloof die vrouw ook, hoe heet ze, die in de Winston logeert. Mooie desolate maar ook vrolijke sex. En hoe hij muziek doorkrijgt als zijn gevoelsleven even niet meer geblokkeerd is."

Maria Goos is meervoudig bekroond toneel- en scenarioschrijfster, bekend van onder andere de tv dramaseries Pleidooi en Oud Geld, en de films Familie, Cloaca en LEEF!.
 

 

Maria Goos
Maria Goos
foto: Bonita Postma

gesponsorde link:

Condomerie Amsterdam:
de leukste speciaalzaak van Europa, opgericht door bijzondere mensen die in de jaren tachtig iets aan het Aids-vraagstuk wilden doen.

© 2006-2008 Michael van Eekeren, all rights reserved