home MAN

contact

bestel

weblog feminisering

 

    eerste pagina MAN

    maria goos over MAN

    de lezers over MAN

    muzieklijst MAN

    over de schrijver

    michael in de media

    eerste boek-cv in nederland

    info voor de boekhandel

    scène uit het boek verfilmd

    de foto's: 4/9 en 7/11

    dank aan allen

 

 

Michael van Eekeren, foto: Co Broerse
 

 

    

   

    

   

 Foto: Co Broerse, klik op de foto voor een vergroting

 OVER DE SCHRIJVER

Michael van Eekeren (geb. 1961) vestigde zich, na zijn afstuderen, als zelfstandig musicoloog en muziekjournalist gespecialiseerd in eigentijdse klassieke muziek, met name die van György Ligeti (1923 – 2006), in Amsterdam. Met zijn Buro Moderne Muziek heeft hij van 1988 tot 2002 tal van activiteiten en projecten ontwikkeld. Zo werkte hij drie jaar lang bij de Volkskrant, deed hij veel projecten en programma’s bij de publieke omroepen van radio 1 en 4 (verslaggeving, documentaires, regie, samenstelling) en maakte hij verschillende muziekdocumentaires voor televisie.
In de jaren 1998-1999 initieerde en organiseerde hij als artitstiek leider, samen met Stichting Gaudeamus en het Concertgebouw Amsterdam, het groots opgezette internationale Festival Nieuwe Spirituele Muziek (Requiem voor een Millennium; 7-14 november 1999). Vanuit dit festival maakte hij ook de documentairefilm, Het Derde Oor. Deze film ging in première op 25 september 2000 tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De film werd op 4 februari 2001 uitgezonden in het Uur van de Wolf van de NPS.
In 2001 besloot hij om zich volledig op zijn schrijverschap te richten. In november 2006 verscheen zijn debuutroman MAN. Michael van Eekeren is getrouwd met Karin, heeft twee kinderen, Joris (11) en Larissa (8) en woont na drie jaar Zuid Frankrijk weer in Nederland. Momenteel werkt hij aan een non-fictieboek over de verhouding tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onze sekseneutrale samenleving.

zomer 2008
 

 

gesponsorde link:

Condomerie Amsterdam:
de leukste speciaalzaak van Europa, opgericht door bijzondere mensen die in de jaren tachtig iets aan het Aids-vraagstuk wilden doen.

© 2006-2008 Michael van Eekeren, all rights reserved